Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezing: Magda van der Ende - Spraakmakende vrouwen uit de bijbel

Contact

Adres:
de Bibliotheek het Eemhuis
Eemplein 71
3812EA Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Dr. Magda van der Ende, protestants theologe, vredeswerker in Srebrenica (Bosnië) en kenner van de Kabbala, schreef 'Zeg me, wie ben je....'. In dit boek spelen tien Bijbelse vrouwen de hoofdrol. Niet om de rol van mannen naar de achtergrond te duwen, maar om de vrouwen in beeld te brengen.

Tien vrouwen, geen twaalf of negen? Het aantal is bepaald door de structuur van de levensboom van de kabbala, de joodse mystieke traditie. Mystiek is tegelijkertijd universeel. Verwoording van mystieke ervaring en overdracht van wijsheid gebeurt in een bepaalde cultuur en traditie. De levensboom kent tien sferen of sefirot. De verhalen over de tien vrouwen worden in het licht van een van de sferen beschreven. Het zijn volgens Magda van der Ende archetypen in de psyche van ieder mens. Ze resoneren als vanzelf met ieder die ze hoort of leest.

'Zeg me, wie ben je...' biedt niet alleen een verdieping van inzicht in de rol van de vrouwen met behulp van joodse, kabbalistische en buitenbijbelse bronnen. Het boek wil ook een inleiding in de wereld van de kabbala zijn. Het verbinden van verhalen over vrouwen aan kabbalistische principes maakt de grote schat aan wijsheid van de kabbala toegankelijk. 

Prijzen

  • Volwassenen€ 7,50

Kenmerken

Doelgroep

  • VolwassenenJa