The Beast in the Jungle

Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

John gaat door het leven met het voorgevoel dat hem een onheilspellende gebeurtenis zal overkomen. Dit gevoel is zo hevig dat het hem verlamt. De enige aan wie hij dit toevertrouwt is May, die besluit om samen met hem in landhuis Weatherend op dat moment te wachten.

Dit epische duet is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Henry James, geschreven in 1903. Regisseur Clara van Gool bewerkte het verhaal tot een poëtische mix van kostuum- en dansfilm. De bewegingen van de personages ontwikkelen zich soms tot een choreografie. John en May beleven met elkaar verschillende momenten, op verschillende tijden: in 1903, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de jaren zestig en in het heden. Dankzij choreografie, een uitgekiend geluidsontwerp, terugkerende dialogen en fraaie cinematografie ontvouwt zich een melancholisch verhaal over het onverbiddelijk verstrijken van de tijd, terwijl gewacht wordt op 'het beest uit de jungle'.

Meer info & tickets!

• vrijdag 22 maart 2019om 19.15 uur