Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Best of IDFA on Tour 2019

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Bekijk bij ons de hele middag de beste docu's van het afgelopen International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) van 2019. Eet je tussendoor ook een hapje mee?

We beginnen het jaar inhoudelijk sterk met maar liefst vier middagen waarop je drie lange en één korte docu voorbij ziet komen op doek. Alle films zijn Nederlands ondertiteld of Nederlands gesproken en zullen soms exclusief voor het On Tour-programma nog te zien zijn. Bestel nu je tickets met of zonder lunch.

ZA 18 JAN 12.15 UUR | DI 21 JAN 12.30 UUR | ZO 26 JAN 12.30 UUR | ZO 2 FEB 12.30 UUR

FILMPROGRAMMA

IN A WHISPER 
HEIDI HASSAN, PATRICIA PÉREZ FERNÁNDEZ, ES/FR/CH/CU 2019, 80 min
winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary
Vriendinnen Patricia en Heidi groeiden in de jaren 70 op in Cuba met de communistische idealen van Che Guevara. Allebei studeerden ze aan de filmacademie en beiden ontvluchten ze hun vaderland. Na jaren, beiden inmiddels veertig jaar oud, krijgen ze weer contact via (hoe kan het ook anders) videobrieven. Deze videobrieven over Patricia’s jaren als mojitoverkoper en Heidi’s zoektocht naar werk en aansluiting in Genève zijn razend knap gemonteerd tot een verslag over de worsteling met vervreemding en nostalgie naar een land dat niet meer bestaat.

VOORSPEL (FOREPLAY)
ANNE VAN CAMPENHOUT, NL 2019, 15 min
Bijzondere juryvermelding binnen de IDFA Competition for Kids & Docs
In deze ontwapenende documentaire worden scholieren gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. De leerlingen hebben meestal nog geen seksuele ervaring, maar ongetwijfeld wel al online opgedane kennis. Hun antwoorden op vragen over bijvoorbeeld sexting, porno en het doorsturen van filmpjes zijn meestal openhartig, soms verrassend en vaak ontwapenend naïef en streetwise tegelijk.

  • Lunchpauze rond de klok van twee, 35 minuten

SUNLESS SHADOWS
MEHRDAD OSKOUEI, IR/NO 2019, 74 min
winnaar IDFA Award for Best Directing en openingsfilm van IDFA 2019
Een groep minderjarige meisjes zit een Iraanse jeugdgevangenis een hun straf uit voor de moord op een mannelijk familielid. Deze misdaad pleegden ze soms samen met hun moeder. Ze vertellen over de gevolgen van, en soms de redenen voor hun daad. Filmmaker Mehrdad Oskouei laat camera ook achter bij de meisjes die zij dan gebruiken om zich te richten tot hun overleden slachtoffers of hun medeplegers.

  • Korte pauze van 15 minuten

COLLECTIVE
ALEXANDER NANAU, RO/LU 2019, 109 min
Deze film over het corrupte zorgsysteem in het disfunctionele Roemenië was één van de absolute publieksfavorieten tijdens het IDFA. We zien een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van één van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis; een grote brand in nachtclub Colectiv. De ramp had vele doden en gewonden tot gevolg. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering.

Prijzen IDFA on Tour
> € 27,50 regulier / € 25,00 De Lieve Vrouw Pas
> geen Cineville-toeslag
> Bank Giro Loterij-tickets te koop aan de kassa (max. 2 per pas á 22 euro per stuk)

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa