Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

The Best of IDFA on Tour 2018

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Wij serveren een selectie van vier van de mooiste, door jury en publiek gewaardeerde, hoopvolle en inspirerende IDFA documentaires. Ook te boeken als luncharrangement. Laat je verrassen!

Het programma start om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 18.20 uur. Om 14.00 uur is er een lunchpauze. En omdat filmkijken hongerig maakt, kun je ervoor kiezen om een lunch bij je filmticket te bestellen. Selecteer dan in de webshop de ticketsoort *filmarrangementen - € 37,50.

PROGRAMMA

LOS REYES
Winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary

Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op Chola en Football, de twee zwerfhonden die van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaiige tieners uit alle lagen van de bevolking. Een bijna sprookjesachtige film met fenomenale, dromerige beelden.

Chili, Duitsland, 2018, Bettina Perut, Iván Osnovikoff, taal: Spaans (NL ondertiteld), 78 min

DON’T BE A DICK ABOUT IT
Winnaar VPRO IDFA Audience Award

Peter en Matthew zijn broers, hebben allebei rood haar, zijn dol op elkaar en vliegen elkaar voortdurend in de haren. Peter is geobsedeerd door het televisieprogramma Survivor en speelt elke dag de eliminatierondes na. Matthew heeft een extreme angst voor honden en wil daar vanaf komen. De camera volgt de twee liefdevol in hun dagelijkse familieleven. 

Verenigde Staten, 2017, Benjamin Mullinkosson, taal: Engels (NL ondertiteld), 69 min

DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK
Winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary

Ruim veertig jaar geleden vertrekt Bas Jan Ader met een piepklein zeilbootje vanaf de Amerikaanse kust om naar Engeland te varen. Negen maanden later werd het bootje dobberend op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan. Filmmaker Martijn Blekendaal onderzoekt dit mysterie om te begrijpen wat deze man dreef bij zijn gewaagde ondernemingen.

Nederland, 2018, Martijn Blekendaal, taal: Engels, Nederlands (NL voice-over), 26 min

ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS
Winnaar Amsterdam Human Rights Award

Gabrielle Brady contrasteert het fenomeen van de krabbentrek op het Australische Christmas Island met een heel andere vorm van migratie. Op het eiland worden illegale immigranten vaak jarenlang zonder enig perspectief vastgehouden in het zwaarbewaakte detentiecentrum. Op Tribeca en enkele andere festivals werd ‘Island of the Hungry Ghosts’onderscheiden als beste documentaire.

Duitsland, Engeland, Australië, 2018, Gabrielle Brady, taal: Engels, Frans, Farsi, Mandarijn, Kantonees, Hokkien (NL ondertiteld), 98 min

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN