Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Omgekeerd evenredig

Omgekeerd evenredig Ad Arma en Vanhorck beiden 40 jaar kunstenaar

In de derde en laatste tentoonstelling van 2019, staat het werk van Ad Arma en Vanhorck centraal. Met deze expositie vieren beide kunstenaars hun 40-jarig kunstenaarschap. Het is een mooie en intrigerende verzameling schilderijen en ruimtelijke werken geworden die een boeiende inkijk geven in de veelzijdigheid en het vakmanschap van deze bekende Nederlandse kunstenaars.

Het werk van Ad Arma gaat over verschijnen en verdwijnen, tijd en tijdloosheid, gedeelde kwetsbaarheid en de dromen van de mens. Hij maakt schilderijen, etsen, glasobjecten, beelden in brons, keramische beelden en installaties. Per thema wordt de techniek gekozen en vervolgens in series werken geproduceerd. Hoewel krachtig in gebaar is bedachtzaamheid en uitzuiveren leidend. Een rusteloos zoeken naar het verstillen van tijdelijke balans.

Vanhorck schildert illusionistische afbeeldingen van de natuur. Het zijn fictieve modellen van de werkelijkheid en gaan naadloos over in zijn symbolen en abstracties. Zijn landschappen zijn typisch door de manier waarop hij omgaat met het traditionele schilderen. Het zijn geen romantische schilderijen zoals van Caspar David Friedrich en de romantici, maar meer studies op een manier die passen in onze eigen tijd. Het zijn modellen en als zodanig abstracties van de werkelijkheid.

 

Prijzen

  • 8€