Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tentoonstelling: Amersfoort in beeld

Naar aanleiding van de publicatie ‘Amersfoort in beeld’ van Burchard Elias toont Museum Flehite een selectie van de werken die in het boek bijeen werden gebracht. Zo ontstaat een fascinerend beeld van de ontwikkelingen in stad door de eeuwen heen. Te zien tot en met 3 mei in Museum Flehite.

Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van de Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF) verscheen eind vorig jaar Amersfoort in beeld. Zes eeuwen stadsgezichten.

Dit boek werd geschreven door Burchard Elias, oud-directeur van Museum Flehite. Aan de hand van zo’n 500 afbeeldingen van schilderijen, tekeningen en prenten laat hij, in twintig hoofdstukken, zien hoe talloze kunstenaars Amersfoort in beeld hebben gebracht.

Onderdeel van de tentoonstelling is onder meer het imposante schilderij (2,5 x 5 meter) Gezicht op Amersfoort van Matthias Withoos, die in 1671 de ommuurde stad afbeeldde met de Koppelpoort, Onze Lieve Vrouwetoren en de St. Joriskerk. Dit doek, een van de topstukken uit de collectie van Flehite, is na ruim een jaar afwezigheid weer terug in het museum.