Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Nacht van de Literatuur

Op zaterdag 22 september vindt in Amersfoort de vierde editie van de Nacht van de Literatuur plaats. De organisatie is erg verheugd met de komst van Adriaan van Dis, die in 1983 debuteerde met Nathan Sid. Zijn meest recente roman ‘In het buitengebied’ over de kwetsbaarheid van eenzaamheid kan gezien worden als een overkoepelend thema, aanwezig in al het werk van de schrijvers die acte de présence geven tijdens de Nacht.

Ook winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, Murat Isik, wordt geïnterviewd, net als schrijver en columnist Özcan Akyol, bekend als Eus. Columnist en programmamaker Tim den Besten treedt op, evenals de in Amersfoort woonachtige dichter en columniste Tjitske Jansen. Ook schrijvers en columnisten Elke Geurts, Henk van Straten en Eva Hoeke zijn te vinden op een van locaties van de Nacht van de Literatuur.

De podia liggen dicht bij elkaar in de binnenstad, zodat bezoekers gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen lopen. De optredens zijn vrij toegankelijk en na elk optreden beslis je zelf hoeveel je betaalt. Er is een podium voor Eemlandse schrijvers en dichters, muziek, signeersessies, een literaire pubquiz, een pop-up leescamping en aan het eind van de avond komt iedereen bijeen tijdens het bruisende slotfeest in KAdECafé aan het Eemplein.