Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Roma (16+)

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

‘Roma’ is tot nu toe het meest persoonlijke project van de met een Oscar bekroonde regisseur en schrijver Alfonso Cuarón (‘Gravity’, ‘Children of Men’, ‘Y tu mamá también’). De film volgt Cleo (Yalitza Aparicio), een jonge huishoudelijke hulp in Roma, een arbeiderswijk in Mexico-stad. Cuarón schrijft daarmee een subtiele liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren 70.

Deze glorieuze filmervaring is van de Mexicaanse grootmeester achter ‘Gravity’ en ‘Children of Men’. Alfonso Cuarón is misschien wel de beste nog-levende regisseur, en hoewel dat hoog van de toren geblazen klinkt zul je al na vijf minuten van deze ongelooflijk mooie zwart-wit-film zien dat er geen woord aan is gelogen. Netflix financierde deze magistrale film, maar je doet 'Roma' absoluut te kort als je op de bank blijft hangen.
Gun jezelf alsjeblieft deze kijkervaring en kom hem op het grote doek kijken in De Lieve Vrouw. Geloof ons, daar krijg je geen spijt van.

Meer info & tickets!

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor personen jonger dan 16 jaarJa
  • GeweldJa