Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Rondleiding door de denkwereld van Carlijn Kingma

Kunstenaar Carlijn Kingma neemt bezoekers van de tentoonstelling 'Stadsbeelden' in Museum Flehite mee door haar cartografie van denkwerelden.

Al eeuwenlang maken we kaarten om te navigeren door de wereld. We brengen objectieve gegevens – de stand van de sterren, wegen, wateren, gebouwen – in kaart om te bepalen waar we heen gaan. Maar de wereld om ons heen wordt steeds complexer. Alles is beschikbaar en je kunt praktisch overal heen. Maar in deze wereld – met talloze onzichtbare wegen en wetten – lijken we steeds vaker te verdwalen. Om vandaag te kunnen navigeren hebben we andere kaarten nodig.

Cartograaf van denkwerelden
Kunstenares Carlijn Kingma (1991) studeerde bouwkunde aan de TU Delft en noemt zichzelf ‘cartograaf van denkwerelden’. Kingma is een van de acht kunstenaars in de tentoonstelling Stadsbeelden in Museum Flehite. Op zaterdag 23 maart neemt zij bezoekers van het museum mee voor een rondleiding door haar denkwerelden. Haar fascinerende utopische tekeningen, die qua detaillering doen denken aan de Toren van Babel van Pieter Bruegel en aan Jeroen Bosch-achtige symboliek, illustreren haar zoektocht naar een stip aan de horizon.

Samenwerking met wetenschappers en architecten
Tijdens de rondleiding laat Carlijn Kingma zien wat vooraf gaat aan de totstandkoming van haar tekeningen. Ook vertelt zij over haar samenwerking met wetenschappers, architecten, kunstenaars en schrijvers met specifieke kennis van maatschappelijke constructen.

Stadsbeelden
Carlijn Kingma werd met zeven andere kunstenaars geselecteerd voor de tentoonstelling Stadsbeelden. De andere kunstenaars zijn Iwan Baan, Frank Halmans, Stefan Bleekrode, Uwe Poth, Frank van der Salm, Rob Voerman en Hans Wilschut. Alle acht kunstenaars onderzoeken het thema ‘stad’ en leggen dit ieder op eigen wijze vast in tekeningen, schilderijen, foto’s en 3D-objecten.   

Tentoonstelling Stadsbeelden werd gemaakt in samenwerking met Kunsthal KAdE. Museum Flehite organiseert de tentoonstelling over hedendaagse stadsgezichten parallel aan Maestro Van Wittel in Kunsthal KAdE. Het is de eerste expositie van het museum na een grondige renovatie.

Datum en tijd
zaterdag 23 maart om 12.00 uur en om 14.30 uur

Aanmelden
Stuur een mail naar info@museumflehite.nl o.v.v.  'Cartograaf van denkwerelden'

Kosten
De rondleiding is gratis bij museumbezoek