Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Green Book

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Wanneer concertpianist Don Shirley (Mahershala Ali, 'Moonlight') in 1962 een lijfwacht en chauffeur zoekt voor zijn tournee door het racistische zuiden van Amerika, ontmoet hij Tony Lip (Viggo Mortensen, 'Captain Fantastic'). Deze Italiaans-Amerikaanse uitsmijter wil graag wat bijverdienen en dus gaan ze samen op reis door verschillende ‘blanke’ staten. Ze reizen aan de hand van een speciale reisgids ('The Negro Motorist Green Book') die hen informeert over plaatsen waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. 

Aanvankelijk is er nou niet bepaald chemie tussen de heren met tegengestelde persoonlijkheden. Tijdens hun reis worden ze echter niet alleen geconfronteerd met gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, moeten ze hun verschillen aan de kant zetten. Het wordt een onvergetelijke reis.

'Green Book' kreeg maar liefst vijf nominaties voor een Golden Globe en won uiteindelijk in de categorie Beste musical of comedy en ook Mahershala Ali mocht een award in zijn zak steken. De film is genomineerd voor een Oscar. Ook Viggo Mortensen en Mahershala Ali zijn genomineerd voor een Oscar voor de hoofdrol en Beste mannelijke bijrol.

Meer info & tickets vind je hier.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • GeweldJa
  • Drugs en alcoholmisbruikJa
  • DiscriminatieJa