Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

God Only Knows

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Nadat de depressieve Thomas (Marcel Musters) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris (Elsie de Brauw, 'Verdwijnen') onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Hun jongere zus Hannah (Monic Hendrickx, 'Penoza'), die aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp accepteert.

Ondanks de band tussen Doris, Thomas en Hannah, liggen conflicten voortdurend op de loer wanneer ze samen zijn. Hun interactie is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Onder dit alles sluimert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken. 

Deze ontroerende tragikomische vertelling van regisseur Mijke de Jong (‘Layla M.’) gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen en is een feest van herkenning; venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. De Jong's vorige film 'Layla M.' was in 2017 de Nederlandse Oscar inzending voor Beste buitenlandse film.

Meer info & tickets!

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Let op met kinderen tot 9 jaarJa
  • AngstJa

Doelgroep

  • StudentenJa
  • VolwassenenJa
  • SeniorenJa