Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Veearts Maaike

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

“De film gaat over de problemen en uitdagingen waarvoor boeren in Nederland worden gesteld. Ik wervel daar als een rode draad doorheen”, zegt Maaike van den Berg in een interview. “Ik denk dat mensen, die niet bekend zijn met de wereld van boeren, een andere beeld krijgen dan ze gewend zijn.”

We maken van dichtbij mee hoe Van den Berg optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Daarnaast strijdt Maaike samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. Ook is ze actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen. 

Jan Musch en Tijs Tinbergen hebben een aantal veelgeprezen natuurdocumentaires op hun naam staan. Zij sleepten daarmee meerdere keren een Gouden Kalf in de wacht. 'Veearts Maaike' is hun laatste documentairefilm. Hierna stoppen ze met hun werk.

Meer info & tickets vind je hier!

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • AngstJa