Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Beats

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Een fantastische, humoristische film over Johnno en Spanner die in 1994 opgaan in de ravecultuur: illegale feesten met stevige technobeats en veel drugs.

Voor als je ‘Trainspotting’ fantastisch vond. Spanner en Johnno groeien op in het sombere klimaat van de 90’s in Schotland. Ze willen zich ontworstelen aan hun grimmige leven en vinden elkaar in liefde voor uitzinnig beukende techno muziek.

In 1994 kwam de overheid met de Criminal Justice Bill, waarin het 'samenscholen rond repetitieve beats’ strafbaar werd gesteld. Het leidde tot protesten en nog meer raves. De vrienden trekken zich daar weinig van aan. Wetende dat ze elkaar na het weekend waarschijnlijk nooit meer gaan zien, willen ze één keer helemaal los gaan. Alleen heeft Johnno een stiefvader die agent is en Spanner een criminele broer die dwarsligt. Ze riskeren alles om een illegale rave bij te kunnen wonen.

Een fantastische, humoristische film over vriendschap, verveling en de hoop op de beste avond van je leven op de ritmes van een opzwepende soundtrack. Deze film, bijna helemaal in zwart-wit geschoten, is een eerbetoon aan Raveculture, de behoefte te ontsnappen en emotie te uiten doormiddel van muziek en een flinke dosis psychedelica. Gebaseerd op een toneelstuk van Kieran Hurley en op een hele generatie. Regisseur Brian Welsh werkte o.a. mee aan de populaire Netflix serie ‘Black Mirror’.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • GeweldJa
  • Drugs en alcoholmisbruikJa