Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Ilias

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

KONVOOI neemt het oorlogsepos ‘De Ilias’ als vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jonge jongens de rol van vier soldaten en één vrouw. Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. Vier kameraden die vastzitten in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren en de mooiste vrouw van de wereld. Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog. Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. Soms monden deze klanken uit in melodieën, dan weer trekken ze zich terug.

Ze zitten klem in een oorlog die niet is te winnen en ook niet te beëindigen. Ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot één van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. En bij het denken begint de ellende.

Orkater/De Nieuwkomers presenteert: KONVOOI met ILIAS

KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater. Een regisseur, Belle van Heerikhuizen (winnaar Ton Lutz award), en vijf acteurs, in 2016 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie; Victor IJdens (‘Het lijden van de jonge Werther’/winnaar BNG Bank Theaterprijs), Jacob de Groot (‘Fiddler on the Roof’/winnaar musical award aanstormend talent), Bart Sietsema, Jesse Mensah en Jasper van Hofwegen. Zij studeerden af met ‘Fort Europa’ in de regie van Michiel de Regt.

Jonge musici en theatermakers zetten binnen talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers ideeën om in muziektheaterproducties. ‘ILIAS’ is de 21e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Tickets bestel je hier!

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN