THE KING

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Samen met een heleboel bekende en onbekende Amerikanen ontdekt Jarecki, al rijdend in Presley’s Rolls Royce uit 1963 hoe een plattelandsjongen en countryzanger zijn authenticiteit verloor en ‘The King’ werd, terwijl zijn land haar democratie verloor en veertig jaar na zijn dood in een imperium veranderde.

Deze documentaire gaat over het rijzen en vallen van de Amerikaanse samenleving en wat het is om in The American Dream te geloven. Met als grootste vraag: How the hell did we get here?

Een heel ander perspectief op The King waardoor er iets bijzonders gebeurt tijdens een reis die alle plekken in het leven van Elvis Presley langsgaat. Het zijn de mensen die Jarecki onderweg tegenkomt en laat meerijden in het bewonderde voertuig die de meest bijzondere inzichten verschaffen in deze film en in de Amerikaanse samenleving. 

Regisseur Eugene Jarecki, tweevoudig Sundance Grand Jury winnaar, kocht voor de documentaire de klassieke Rolls Royce en bouwde deze om tot een klein podium waarin gasten plaats nemen voor muzikale optredens of politiek en cultureel commentaar. Met o.a. Alec Baldwin, Ashton Kutcher, Ethan Hawke, Mike Meyers en Lana del Rey.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Let op met kinderen tot 9 jaarJa
  • AngstJa

Reviews