Expositie in de Pastorie Sint Martinus

Contact

Adres:
Sint Martinuskerk
Kerklaan 22
3828 EB Hoogland
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Sinds 2 oktober exposeert de familie Van Loen in het parochiecentrum: “De Pastorie” van de geloofsgemeenschap Sint Martinus te Hoogland. De (schoon-) zussen Arda, Nicolien, Corien en Hetty behoren allemaal tot de familie van Loen en wonen of hebben gewoond in Hoogland.

De Ikoon-schilderijen
Arda Ham-van Loen maakt Ikoon-schilderijen. Zij doet dit als volgt: Allereerst wordt een plank geprepareerd en een tekening opgebracht. Vervolgens wordt het aureool van bladgoud aangebracht. Daarna volgen de basiskleuren met ei-emulsie en pigmenten, waarna de lichtere tinten er diepte inbrengen. De inspiratie om Ikonen te schilderen haalt zij uit haar religieuze achtergrond.

Foto’s van paddenstoelen
Nicolien van Loen haalt haar inspiratie uit de natuur en maakt de prachtigste foto’s van allerlei paddenstoelen. Hiervoor dwaalt zij regelmatig alleen door de bossen.

De moodboards van Corien
De schilderijen van Corien van Loen zijn heel divers. Meestal wordt zij gegrepen door een mooi plaatje of een mooie foto, of zij gaat er naar op zoek. De laatste jaren is zij vooral actief met het maken van moodboards. Het is een op maat gemaakte houten bord waarop zij, door haar handgemaakte, geschilderde doekjes bevestigt. Ze maakt deze vaak in opdracht aan de hand van steekwoorden of een thema. Zo ontstaat er een heel persoonlijk kunstwerk.

De speksteen elementen
Last but not least heeft Hetty van Loen haar mooie beelden van onder andere speksteen meegenomen.

 

 

Wanneer

  • elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag t/m 1 december 201709.00 - 12.00 uur

Reviews