The Man Who Killed Don Quixote

Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

Er was een tijd dat Toby een jonge filmstudent was vol idealen. Hij besloot om een aangepaste film te maken van het verhaal van Don Quichot in een klein Spaans dorpje. Inmiddels zijn we jaren verder en is van die ambitieuze student weinig meer over. De jaren als filmmaker hebben hem verwaand gemaakt en geld en roem hebben hem beschadigd.

Wanneer hij terugkeert naar Spanje om een commercial op te nemen, komt een mysterieuze zigeuner hem opzoeken. Het blijkt de man te zijn die ooit de rol van Don Quixote speelde. Maar de man waant zich nog steeds in zijn rol en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een wonderlijke reis. Ze springen heen en weer in tijd en vliegen van de 21e naar de 17e eeuw en weer terug. Na een tijdje wordt Toby meegetrokken in de fantasiewereld van de oude man en kan hij zijn dromen niet meer van de werkelijkheid onderscheiden.

Deze Britse komische fantasyfilm is geregisseerd door Terry Gilliam, in het verleden één van de leden van Monty Python. Het verhaal is losjes gebaseerd op de personages uit de roman ‘Don Quichot’ van Cervantes. De productie van de film heeft in totaal bijna twintig jaar geduurd. In 1998 begon Gilliam met zijn eerste poging, maar deze en latere pogingen moest hij stopzetten. Voor de huidige productie kreeg Gilliam een sterrencast bijeen, met o.a. Adam Driver (‘Star Wars’) en Jonathan Pryce (‘Pirates of the Caribbean’).

• donderdag 23 augustus 2018om 21.00 uur
  • zaterdag 25 augustus 2018om 14.15 uur