Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

So Long, My Son

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

In het begin van de jaren tachtig vormen Liyun en Yaojun een gelukkig stel. Het Chinese regime heeft net de eenkindpolitiek ingesteld als een tragische gebeurtenis hun leven met dat van een ander gezin op zijn kop zet. Dertig jaar lang proberen ze er het beste van te maken, terwijl hun lot meer en meer verstrengeld raakt met dat van het hedendaagse China.

Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.

'So Long, My Son' was een van de hoogst gewaardeerde films op het afgelopen filmfestival in Berlijn en werd er bekroond met de prijzen voor beste acteur en beste actrice.

Wang Xiaoshuai maakt onderdeel uit van de zogenaamde 'zesde generatie' van Chinese filmregisseurs. Een deel van zijn oeuvre is in zijn geboorteland China geboycot. 'Frozen', zijn tweede film, gaat over een kunstenaar die met een blok ijs zelfmoord pleegt. Deze film heeft hij uitgebracht onder het pseudoniem Wu Ming (wat letterlijk 'anoniem' betekent).

Meer info & tickets vind je hier!

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Let op met kinderen tot 9 jaarJa
  • GeweldJa