The Guernsey Literary Society

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

In 1946 weet de jonge charismatische schrijfster Juliet Ashton (Lily James, 'Darkest Hour') niet wat ze moet schrijven. Dan krijgt ze een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. 

Ze ontmoet de heerlijk excentrieke leden van de 'Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society', inclusief Dawsey (gespeeld door onze eigen Michiel Huisman), de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde. Andere leden van de club worden onder meer gestalte gegeven door Jessica Brown Findlay en Penelope Wilton, beiden te zien in als respectievelijk Lady Sybil en Isobel Crawley in ‘Downton Abbey’. Terwijl de geheimen van de boekenclub in oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet’s groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed.

De film is gebaseerd op de bestseller 'The 'Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society' uit 2008 van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • AngstJa
  • Grof taalgebruikJa

Reviews