De Takketoer

Contact

Adres:
FASadE
Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Op zoek naar een leuke, culturele Amersfoortse buitenactiviteit deze zomer? FASadE heeft twee nieuwe architectuurroutes samengesteld, die voeren langs het Amersfoortse werk van voormalig stadsarchitect C. B. van der Tak. Eén routekaart voor volwassenen en één voor kinderen: De Takketoer.

Architect Van der Tak is wel de Dudok van Amersfoort genoemd. Hij ontwierp markante gebouwen zoals het voormalige gymnasiumgebouw aan de Groen van Prinstererlaan, maar ook woningbouw. Veel gebouwen van Van der Tak zijn bewaard gebleven en van sommige is de functie gewijzigd. Wat niet is veranderd: de bijzondere ruimtelijke kwaliteit van de architectuur. Vier van zijn Amersfoortse werken zijn in 2000 op de rijksmonumentenlijst geplaatst. De Takketoer zit in een zakje dat met een koordje om de nek handig mee kan worden genomen. In het zakje zit ook een krijtje en een potloodje.

Meer informatie: info@fasade.nl

Het gaat om een route die zelfstandig gevolgd kan worden. Reserveren voor de activiteit is dan ook niet nodig!

Wanneer

  • dagelijks t/m 1 januari 2021

Prijzen

  • De routekaarten en de Takketoer zijn verkrijgbaar bij FASadE voor respectievelijk €4,- en €2,50, in het Rietveldpaviljoen en bij de VVV.