Ploegwedstrijden en wandelingen

De wandeling is een samenwerking van Vallei Horstee met de Historische Kring Leusden en Leesbaar Landschap Leusden. Het is een wandeling van ongeveer 8 kilometer door het boerenland. Onderweg lopen we langs historische plekken uit de periode ’40 – ’45, met toelichting. Op verschillende locaties zijn gidsen aanwezig. Verhalen over o.a. wapendroppingen, de inundatie van het gebied in ’40 en in ’45, wederopbouw boerderijen, kazematten en bunkers. Onderweg komt u ook langs het terrein waar een ploegwedstrijd wordt gehouden.

Al jaren organiseren wij op de eerste zaterdag in april een ploegwedstrijd met paarden. Ploegers vanuit het hele land komen hier naartoe en strijden om de eerste plaats. Op het ploegveld kunt u genieten van de oud-hollandse-pot. In de middag zijn er op Groot Zandbrink diverse activiteiten. We presenteren hier een scala aan oude ambachten en demonstraties. U beleeft hier de sfeer uit het midden van de vorige eeuw door te kijken, te zien en te doen. De wandeling gaat soms over ongebaande paden.

Het is dus niet mogelijk de wandeltocht met een wandelwagen of een rolstoel te maken. De route gaat over onverharde paden en u komt op plekken die speciaal voor deze wandeling toegankelijk zijn. Zorg dus voor stevige wandelschoenen. De route is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Een inschrijving voor deze wandeltocht is noodzakelijk, u kunt zich vanaf heden inschrijven. De wandeling start en eindigt bij Hoeve Groot Zandbrink (Postweg 2, Leusden) op zaterdag 4 april tussen 8.30 en 11.00 uur. Honden mogen niet mee. Elk kwartier start er een groep wandelaars, verder kunt u in eigen tempo de route volgen. De route eindigt bij de museumbunker waarvandaan u per bus terug wordt gebracht naar Groot Zandbrink.

• zaterdag 4 april 202008.30 - 16.30 uur

• Gratis deelname