Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Plastic Soep in de Eem

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Waar de oceanen klotsen van het plastic, lopen de media over van informatie, discussies en mogelijke oplossingen voor dit onoverzichtelijke probleem. Om hopeloos van te worden? Dit unieke programma met positieve insteek inspireert je om het anders te doen. Onder leiding van ‘Vroege Vogels’-presentatrice Milouska Meulens komen deskundigen, ondernemers en kunstenaars aan woord over het wereldwijde plastic probleem en kijken zij naar de oplossingen die soms dichtbij huis worden bedacht. Kunst, actualiteit en debat komen samen in één avond.

Gasten & sprekers:

Maria Westerbos is oprichter en directeur van de Plastic Soup Foundation. Deze organisatie van Nederlandse bodem hoort volgens de internationale pers tot “One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution”. Westerbos vertelt over de gevolgen van het toenemende gebruik van (micro) plastics en onderzoek in relatie tot onze gezondheid.

Stef Veldhuis is een Utrechtse componist. In zijn compositie ‘Music by Oceans’ staat hij stil bij de schoonheid van de wereldzeeën. De compositie werd gemaakt in samenwerking met oceanoloog Erik van Sebille op basis van data uit de oceanen.

Mathieu Klomp uit Leusden is internationaal doorgebroken met zijn werk van gesmolten plastic. In zijn werk staat hij paradoxaal genoeg stil bij de schoonheid van plastic. Voor ‘Plastic Soep in de Eem’ maakte hij het campagnebeeld: een replica van de Onze Lieve Vrouwetoren gemaakt uit plastic.

Nicky en Jessie Kroon leven sinds 2014 afvalvrij. Ze delen hun ervaringen en tips via hun blog en gelijknamige boek ‘Het Zero Waste Project’. Daarnaast runnen ze de zero waste winkel SMIR in het centrum van Amersfoort. Zij vertellen uit eigen ervaring hoe je (micro)plastics kunt vermijden en bloggen live on stage.

Judith Hofland is theatermaker. Voor de afgelopen editie van theaterfestival ‘Oerol’ op Terschelling maakte zij ‘Plastic Revanche’; een theatrale installatie naar aanleiding van de containerramp begin dit jaar in het Waddengebied.

Roos Blufpand zingt een aantal nummers. De singer-songwriter is een graag geziene gast in De Lieve Vrouw en ambassadeur van de Plastic Soup Foundation. Ze leeft en werkt (tijdens haar tournees) zo duurzaam mogelijk. Tijdens het programma vertelt ze hoe ze dit aanpakt.

(Mede mogelijk gemaakt door: Carel Nengerman Fonds & Gemeente Amersfoort.)

Prijzen

  • Vaste prijs€ 10,00
  • Pashouders€ 7,50 (De Lieve Vrouw Pas)
  • Betaalmogelijkheden: PIN