Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Deerskin

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Deze originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux gaat over Georges die volledig in de ban is van zijn nieuwe hertenleren jas.

Georges raakt volledig in de ban van zijn nieuwe jas van hertenleer. Hij raakt zo geobsedeerd door de jas dat hij vindt dat het de enige jas op aarde moet worden.Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

Quentin Dupieux’ eerdere films als 'Rubber', 'Reality' en 'Wrong' zijn een miraculeuze mix van klein-tragische komedie en bizarre fantasy elementen. Hij is dan ook even origineel als hilarisch in zijn auteurschap. Dupieux’s zevende speelfilm 'Deerskin' (Franse titel: 'Le Daim') is een originele zwarte komedie. De film was één van de positieve verrassingen op het filmfestival in Cannes. De hoofdrollen worden vertolkt door Jean Dujardin ('The Artist') en Adèle Haenel ('Portrait de la jeune fille en feu', 'La fille inconnue').

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • GeweldJa