Othello

Contact

Adres:
Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Regisseur Daria Bukvíc maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn?

Het verhaal
Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen.


Bukvić werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker Othello beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen.

“Daria Bukvic gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf.” ★★★★ Volkskrant

“Haar regie is van begin tot eind spannend en actueel.” ★★★★ NRC

“Fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid.” ★★★★ Telegraaf

Met een topcast aangevoerd door Werner Kolf als Othello en Rick Paul van Mulligen als Jago, de rol waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol. Met Charlie Chan Dagelet, Claire Hordijk, Melody Klaver, Jord Knotter, Mark Lindeman en Martijn Nieuwerf.

Wanneer

  • dinsdag 25 februari 2020om 20.15 uur

Prijzen

  • van € 21,40 tot € 30,50