Balkankoor Horus

Nieuwe Erven
Heiligenbergerweg 144
3816 AN Amersfoort

Balkankoor Horus viert haar 40-jarig jubileum en zingt liederen uit het recente, maar ook uit het oude koorrepertoire. In die afgelopen 40 jaar hebben verschillende dirigenten voor het koor gestaan en hun bijdrage geleverd aan het plezier en het niveau van de zangers. Het repertoire, dat sinds het begin uit ongeveer 280 volksliederen bestaat, was mede daardoor afkomstig uit vele landen, ook buiten de Balkan, zoals Spanje, Portugal en Zuid-Afrika. Tegenwoordig beperkt Horus zich tot het zingen van liederen uit Rusland, Balkan en Kaukasus. De huidige dirigent, Feije Schaap, begon in 1983 bij het koor als zanger, maar staat er inmiddels al 18 jaar zelf voor. Tijdens het jubileumconcert wordt hij afgewisseld door 2 oud-dirigenten die enkele, destijds door hen aangeleerde liederen, met het koor ten gehore zullen brengen. Het belooft zo een mooi en gevarieerd optreden te worden!

• Volwassenen€ 6,00 € 7,50 aan de zaal