Barokconcert in Mariënhof

Mariënhof
Kleine Haag 2
3811 HE Amersfoort

Zondagmiddag 4 februari 2018, organiseert ‘Music on Chairs’ in Mariënhof, Amersfoort het barokconcert ‘Il Barocco Incantevole’. Gerenommeerd ensemble Fantasticus en sopraan Henriette Feith brengen werken van bekende en minder bekende Italiaanse componisten.

Programma
Een liefelijke cantate en cello sonate van Vivaldi, aria’s van Galuppi en Händel, klavecimbel en viool sonates van Platti en Tartini vullen het programma. Van de laatste zal violiste Rie Kimura de ontzagwekkende Duivelstriller sonate spelen; schrik van iedere violist!

Over de musici
Barokensemble Fantasticus bestaat uit internationale topmusici Rie Kimura (barokviool), Robert Smith (barokcello) en Guillermo Brachetta (klavecimbel). Zij laten zich vooral inspireren door de ‘stylus fantasticus’, een teugelloze manier van componeren uit de late 17e eeuw. Sopraan Henriette Feith richtte zich na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam vooral op barok, oratorium- en kamermuziek. Henriette Feith heeft veelvuldig opgetreden met het Amsterdam Baroque Choir en het Nederlands Kamerkoor.

• zondag 4 februari 2018

• Volwassenen€ 19,50