Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De Vensterbank van Lenneke van der Goot | Object Space

Contact

Adres:
De Vensterbank
Bergstraat 32
3811 NJ Amersfoort
Plan je route
Afstand:

De Vensterbank is t/m 30 september van Lenneke van der Goot.

Zij vulde de ruimtes achter glas met gestapelde krijtobjecten, krijtgruis en elkaar eeuwig doorkruisende lijnen van tape en krijt. Van der Goots Object Space is de zus van Object Field, een krijtinstallatie die zij maakte voor de tentoonstelling KRIJT, momenteel bij kunsthal KAdE in Amersfoort.

Het idee voor de werken kreeg Van der Goot bij de anekdote dat er onder de rivieren in NL met afgedankte gipsen (kerkelijke) beelden werd gekrijt. Tekenen met brokken gips werd het uitgangspunt voor beide installaties: "Ik deed het vroeger ook, dat je steentjes vond, waar je mee kon tekenen. Dan maak je iets, door iets anders te vernietigen, dat vind ik fascinerend." Op het grote stoeptegelveld bij KAdE ging Van der Goot de lucht in door de afgesleten krijtobjecten te stapelen en rangschikken.

Bij De Vensterbank deed zij dat ook en verkende de ruimtes verder in verticale, horizontale en diagonale richting. Door de tekeningen op achterwand, raam en tussengelegen delen, ontstaat een wisselwerking tussen de verschillende ruimtelagen die zich steeds op een andere manier tot elkaar verhouden op het moment dat een voorbijganger De Vensterbank passeert.

De Vensterbank ging natuurlijk ook op bezoek in het atelier van Van der Goot in Amsterdam en sprak met de kunstenaar. Een verslag in woord en beeld vindt u op devensterbank.nl.