Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Diego Maradona

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van Diego Maradona. De film begint wanneer Maradona in juli 1984 de Italiaanse voetbalclub Napoli moet redden. De destijds 23-jarige Diego Maradona werd voor een recordbedrag gekocht door SSC Napoli, die voorheen nooit een groot toernooi won en verlangde naar meer succes. 

De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God. In de zeven seizoenen die Maradona bij Napoli speelde werd de club tweemaal landskampioen en werd in 1989 de UEFA Cup gewonnen. Maradona was de spil van het beroemde middenveld 'MaGiCa' (Maradona, Giordano en Careca) en werd er ongekend populair. In 2000 besloot de club om zijn rugnummer (10) nooit meer te gebruiken, als eerbetoon. 

‘Diego Maradona’ vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire ‘Senna’ over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor ‘Amy’, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Meer info & tickets vind je hier!

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN