TESNOTA (16+)

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

In dit sterke regiedebuut van Kantemir Balagov richt hij zijn camera vooral op dochter Ilana, een opstandige tomboy die zichzelf probeert los te vechten uit de traditionele familiestructuur. Ze sleutelt het liefst in haar vaders garage aan auto’s en maalt niet om de tradities en de religieuze voorschriften waaraan haar ouders zo gehecht zijn. Ze heeft zelfs een stiekeme relatie met een Kabardische jongen. Wanneer haar broer en zijn verloofde ontvoerd worden, zien haar ouders geen andere oplossing dan Ilana uit te huwelijken aan een timide Joodse man, wiens familie in ruil het losgeld zal betalen. Het is niet verrassend dat Ilana daar niet warm voor loopt.

In dit regiedebuut onderzoekt Kantemir Balagov niet de mechanismes van de kidnapping, maar de emotionele tol die de familie ervoor betaalt, naast het al flinke bedrag van het losgeld. Ilana navigeert stiekem tussen de conflicterende etnische groepen. Zo geeft Balagov een intiem en persoonlijk beeld van het Rusland van zijn jeugd, toen de stemming in het land werd beheerst door de Tsjetsjeense oorlogen.

‘Tesnota’ werd in 2017 geselecteerd voor de sectie Un Certain Regard in Cannes, waar de film werd bekroond met de FIPRESCI-prijs.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor personen jonger dan 16 jaarJa

Reviews