Marjorie Prime

Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

De film speelt zich af in de nabije toekomst, in een tijd waar kunstmatige intelligentie heel gewoon is geworden. Een bedrijf kan holografische projecties creëren van overleden familieleden. Van deze dienst maakt de 86-jarige Marjorie (Lois Smith) graag gebruikt en ze krijgt gezelschap van een leergierig hologram. Al snel maakt de holografische – en in veel opzichten verbeterde – versie van haar overleden echtgenoot Walter (Jon ‘Mad Men’ Hamm) een belangrijk deel uit van een geïdealiseerd verleden. Deze ‘prime’ haalt samen met Marjorie herinneringen op om haar verslechterde geheugen te trainen. Maar de prime kent alleen de feiten en herinneringen zoals ze hem zijn ingeprent. Die informatie is dus ook te manipuleren, door Marjorie, maar ook door haar schoonzoon Jon (Tim Robbins). Wie Walter echt was, lijkt er steeds minder toe te doen.

Het verhaal is een verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Jordan Harrison. Lois Smith herhaalt als Marjorie haar toneelrol en is nu ook te zien als ‘sister Sarah Joan’ in ‘Lady Bird’.

• woensdag 23 mei 2018om 19.15 uur
  • vrijdag 25 mei 2018om 19.00 uur