Salon de Debussy door Ebonit Saxofoonkwartet

Mannenzaal
Westsingel 47
3811 BB Amersfoort

In 2018 is het honderd jaar geleden dat Debussy stierf. Het programma van vanmiddag met  de naam ‘Salon de Debussy’ combineert bekende en minder bekende werken van Debussy met werken van zijn leermeesters, vrienden en bewonderaars. Wist u bijvoorbeeld dat Fauré en Debussy allebei liederen componeerden voor de mooie Emma Bardac? Of dat Janáček ook wel de Tsjechische Debussy wordt genoemd? U hoeft de salon maar binnen te gaan om dit en meer van Debussy te ontdekken!

Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend ensemble opgericht in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam en wordt gevormd door Vitaly Vatulya, Dineke Nauta, Johannes Pfeuffer en Paulina Marta Kulesza. Dexr vier musici uit Polen, Nederland, Duitsland en Rusland traden op in de belangrijkste concertzalen van Nederland en daarbuiten waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, De Singel in Antwerpen, Musikverein in Wenen en het Konzerthaus in Berlijn. Daarnaast verzorgde het kwartet concerten tijdens verschillende gerenommeerde festivals als het “World Saxophone Congres” in St. Andrews (Schotland), het Verbier Festival (Zwitserland), de “Heidelberger Frühling”, “Schleswig-Holstein Musik Festival” en “Bachtage Würzburg” (Duitsland), het Grachtenfestival in Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

De debuut CD “The Last Words of Christ” met muziek van Haydn, Webern, Sibelius en Sjostakovitsj verscheen in februari 2016 op het label Challenge Classics en werd genomineerd voor een Edison Klassiek 2016 in de categorie “Het Debuut”.

• zondag 17 juni 201814.00 - 16.00 uur
  • NB in tegenstelling tot de andere concerten in deze serie, vangt dit concert om 14:00 uur aan. De zaal is open vanaf 13:30 uur

• € 12,50 in de voorverkoop, te reserveren via email: info@mannenzaal.nl. Kaarten aan de zaal kosten € 15,00
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN, Creditcard