Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

IVN-wandeling zondag 13 januari: Bomen in de winter

Hoe herken je aan de knoppen welke boom het is? De hele winter zitten de knoppen al dik aan de takken, het is eigenlijk het voorjaar in een klein pakketje.

Op zoek naar de levenskracht van de natuur.
De bladeren zijn gevallen en de takken steken stakerig  af tegen de lucht. Als het regent kun je niet schuilen onder de kale bomen, alleen misschien een klein beetje onder de naaldbomen, want die hebben hun naaldvormige blaadjes wel behouden. Aan de silhouetten, vorm van de stam en de takkenstelsels, maar vooral aan de knoppen kun je toch zien om welke boom het gaat en als je goed kijkt zie je het nieuwe leven al, dat in de lente weer gaat uitbarsten.

Ga mee met natuurgidsen van IVN Eemland om verder te kijken dan je neus lang is in natuurgebied “De Hooge Vuursche”, er valt genoeg ter ontdekken!

Locatie: het Spechtenpad. (Rij vanuit Soest/Baarn over de Hilversumsestraatweg richting Hilversum en ga bij de verkeerslichten ter hoogte van Theehuis Het Hooge Erf rechtsaf. Volg heel even de ventweg richting Kasteel de Hoge Vuursche. Aan je linkerhand ligt in de ‘diepte’ een wat grotere parkeerplaats. Op deze parkeerplaats start het Spechtenpad.)

De wandeling is gratis en opgave is niet nodig.

Foto: Martine van der Kaa