Internationale Kerststallenexpositie

Jacob Catslaan 28
3818 WK Amersfoort

Alweer voor de 35ste keer organiseren wij de Internationale Kerststallenexpositie in de Sint Ansfriduskerk. Deze kerk is 104 jaar oud en gebouwd in neogotische stijl en geeft daarom de tentoonstelling een bijzondere sfeer. We mogen ons verheugen op een jaarlijks grote belangstelling van bezoekers uit het gehele land.

Ook dit jaar hebben we een nieuwe collectie van bijna 250 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence in Frankrijk een kerstgroep van meer dan 45 Santons, geplaatst in een miniatuur dorpje. Voor de kinderen is er een kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit restaurant de Herberg. Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen ca. 25 zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie.

De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers en de gehele netto opbrengst komt ten goede aan een project van de E Solo Foundation om een gezonder gewicht van kinderen op Aruba te realiseren.

• Op donderdag 12 december is er van 19.30 - 20.15 uur een Kerst sing-along in de Sint Ansfridus kerk. Er worden Nederlandstalige kerstliederen gezongen, ondersteund door een gelegenheidskoor. Kinderen zijn van harte welkom. Op zaterdag 14 december is er van 19.30 - 21.15 uur een Kerstconcert. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

• Toegangsprijzen Expositie:
    Volwassenen € 2,--
    Kinderen 4-12 jaar € 0,50
    Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang.