Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Anna's War

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Oekraïne, 1941: een Joods meisje komt tot bewustzijn onder een zwarte laag aarde. Close-ups van melkwitte lichaamsdelen verraden dat ze in een massagraf ligt. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid. Ingetogen en empathisch vertelt regisseur Aleksey Fedorchenko het waargebeurde verhaal van de zesjarige Anna, die vanuit haar schuilplaats in een door de nazi’s overgenomen gebouw de oorlog aan zich voorbij ziet trekken. De waakhond op het erf maakt haar tot gevangene; het gevaar ontdekt te worden ligt voortdurend op de loer.

Haar vindingrijkheid, de kleinigheden die de naar verloop van tijd wisselende bezoekers achterlaten en de schatten die ze in de aangrenzende ruimtes vindt, evenals de herinneringen aan haar familie en opvoeding, helpen haar te overleven en leveren tegelijk enkele absurdistische, theatrale momenten op.

De Russische filmmaker Aleksey Fedorchenko (1966) begon zijn carrière als regisseur van korte documentaires. Zijn 'First on the Moon' (2005) wordt beschouwd als de eerste Russische mockumentary en won in Venetië de Orizzonti Award. Ook Fedorchenko’s kritische speelfilms ('Silent Souls' uit 2010 en 'Angels of Revolution' uit 2014) zijn veelvuldig genomineerd en bekroond in internationale filmfestivals.

Meer info & tickets!

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN