Amazing Grace

Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

Een must-see registratie van Aretha Franklins opnames van het succesvolste gospelalbum ooit.

In januari 1972 nam Aretha Franklin (1942-2018) haar album ‘Amazing Grace’ op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Dit is nog altijd het bestverkochte album in het gospelgenre. In deze registratie zie je nooit eerder vertoonde beelden van de live-opnames.

Dit portret van het magnifieke concert en tevens kerkdienst, zit je zo dicht op de huid van Aretha dat je op het puntje van je stoel gaat zitten en de rillingen over je rug lopen. Een concert dat door de barrières van de tijd heen breekt. Alsof je net als Mick Jagger en Charlie Watts destijds in het publiek zit.

Volgens The Guardian is dit zonder twijfel een van de beste muziek documentaires ooit!

• Betaalmogelijkheden: PIN

Kijkwijzer