winnaars van het Tristan Keuris muziekconcours

't Zand 37
3811GB Amersfoort

Kwartet Amersfoortse Klarinettisten

Het Kwartet Amersfoortse Klarinettisten (KAK) is opgericht in 2014 en bestaat uit Leonie van Grootel, Geert Weijkamp, Joost Volkers en Bart Hereijgers en is ontstaan vanuit het Regionaal Concert Orkest Wilskracht.

Het Kwartet legt zich toe op het spelen van zowel klassieke als moderne en lichte muziek; het repertoire bestaat uit zowel originele werken als (eigen) arrangementen.

Het Kwartet verzorgde verschillende concerten in onder andere Willemstad (voor Stichting Cultuur Moerdijk), de Oude Kerk in Soest en de Mannenzaal in Amersfoort. In 2017 won KAK de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort.

KAK volgde masterclasses bij o.a. Jos Pommer (oud-dirigent Luchtmachtkapel) en Jelte Althuis (Calefax).

Voor dit concert werkt KAK samen met aMuse.

aMuse is een jong bevlogen strijktrio uit Amersfoort bestaande uit de zussen Alessandra Sordo-Sanchez (viool), Carmen Sordo-Sanchez (alt-viool) en broer Raphaël Sordo-Sanchez (cello). Het familie-ensemble treedt van jongs af aan op in binnen- en buitenland.

In april van dit jaar behaalde het trio de eerste prijs van het Tristan Keuris Concours. De carrière van de drie jeugdige strijkers kwam in een stroomversnelling na hun deelname aan het bekende tv-programma Heel Holland Bakt, waarbij presentator André van Duin hen omdoopte tot het Heel Holland Bakt Ensemble. In de zomer van 2016 trad aMuse op in Griekenland tijdens het zomer muziekfestival met musici uit Wenen en Berlijn. a

Programma 29 oktober 2017

Serenade for Winds KV 388 - Wolfgang Amadeus Mozart, arr. Reinier van der Wal