The Happy Prince

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Oscar Wilde was ooit een van Engelands meest gevierde auteurs, maar nadat zijn affaire met een welvarende jongeman aan het licht kwam, werd hij veroordeeld tot twee jaar dwangarbeid voor onzedelijk gedrag met mannen. Hij koos ervoor zijn straf uit te zitten in plaats van te vluchten. Na zijn vrijlating vertrekt hij alsnog naar Frankrijk. 

Door het leven aangetast maar nog altijd scherp van geest wordt Oscar Wilde in dit laatste hoofdstuk van zijn leven geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten. Maar de waarde van echte liefde wordt eindelijk ontmaskerd in dit veelzeggende kostuumdrama.

In deze liefdevolle ode aan Oscar Wilde speelt regisseur en schrijver Rupert Everett zelf de hoofdrol. Verder zien we Colin Firth als Reginald Turner, één van de weinigen die Wilde trouw bleef, ook tijdens en na zijn jaren als gevangene. Emily Watson speelt Constance Wilde, de vrouw waar Wilde mee getrouwd was en die moeder was van zijn twee kinderen. ‘The Happy Prince’ ontleent zijn titel aan het gelijknamige kinderverhaal dat Wilde schreef.

Oscar Wilde (1854-1900) was een gevierd toneelschrijver. Hij schreef ook verhalenbundels. Zijn enige roman ‘A Picture of Dorian Gray’ vertolkte zijn hang naar schoonheid en introduceerde het prototype dandy. Het Dandyisme zette zich af tegen het heersende Victoriaanse tijdperk en vierde individualisme en vrijheid van meningsuiting, speciaal op het gebied van uiterlijk vertoon.

Wanneer

  • dinsdag 21 augustus 2018om 18.45 uur
  • woensdag 22 augustus 2018om 18.45 uur

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • Drugs en alcoholmisbruikJa
  • DiscriminatieJa

Reviews