Lucie in het Klooster

Kleine Haag 2
3811 HE Amersfoort

Getalenteerde Lucie Horsch speelt met LUDWIG in Amersfoort op locatie met uitzonderlijke akoestische mogelijkheden Lucie Horsch en LUDWIG zetten hun samenwerking voort - al eerder stonden het collectief en de supergetalenteerde blokfluitiste samen op het podium. OP zondagmiddag 29 november strijken ze neer in Amersfoort, in de monumentale Mariënhof. "Lucie in het Klooster" vindt zijn inspiratie in het Ospedale della Pietà in Venetië, waar weesmeisjes een religieuze en muzikale opleiding kregen. Antonio Vivaldi was als muziekdocent aan de Ospedale verbonden en componeerde veel van zijn muziek voor de getalenteerde meisjes. Vanuit heel Europa reisde publiek aan om ze te horen spelen. De meisjes stonden achter een houten afscheiding of op balkons, onzichtbaar voor het publiek om de hemelse muzikale ervaring niet te laten verstoren door aardse gedachten. Anno 2019 zijn de tijden veranderd, maar de herinnering aan de Ospedale concertpraktijk nodigt uit tot experiment... De Singelzaal van het eeuwenoude Mariënhof, ooit gebouwd als klooster, biedt de soliste en de overige musici de uitzonderlijke kans om de opstelling van Vivaldi na te bootsen. Het concert in Amersfoort is dan ook bij voorbaat al het meest bijzondere van de hele tournee.

• € 28,00
  • (t/m 27 jaar: € 24), inclusief drankje