Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

The Bookshop

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Engeland, 1959. De recent weduwe geworden Florence Green (Emily Mortimer) wil haar leven een nieuwe invulling geven. Ze verhuist naar een klein stadje aan de Engelse kust. Daar wil ze haar liefde voor boeken inzetten om een boekwinkel te openen en zo de inwoners kennis te laten maken met literatuur. Daarbij stuit ze al snel op een politiek mijnenveld.

Door de lokale bevolking bloot te stellen aan messcherpe literatuur, zoals Nabokov's ‘Lolita’ en Ray Bradbury's ‘Fahrenheit 451’, doet ze meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van Mrs. Gamart (Patricia Clarkson 'The Party', 'House Of Cards') en haar man wordt Florence door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij Mr. Brundish (Bill Nighy 'Love Actually', 'The (Second) Best Exotic Marigold Hotel'), die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Deze boekverfilming van Penelope Fitzgerald's ‘The Bookshop’ wordt gekenmerkt door een verstilde stijl en is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya Awards (Spaanse Oscars) in de wacht sleepte voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Scenario.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa