Breaking the silence

Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

'Breaking The Silence' is het liefdesverhaal van een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Haar man is verdwenen. Hij was een begenadigd en dwarse componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert.

Heeft haar man haar verraden? Is hij slachtoffer van het systeem? Wat is er in de loop der jaren tussen hen veranderd? Via muziek van Sjostakovitsj en oude tape-opnamen probeert zij de gebeurtenissen te reconstrueren wat uiteindelijk haar leven ingrijpend zal veranderen.

De muziek van Sjostakovitsj en Ligeti wordt speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn.

Via Berlin is een in Amsterdam gevestigd, landelijk opererend muziektheatergezelschap, in 2008 opgericht door actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold, de eerste jaren opererend als Nieuwkomers onder de vleugels van Orkater. Zij maken voorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek met elkaar verweven zijn. Aangrijpende persoonlijke verhalen in een actueel-maatschappelijke context geplaatst.

Via Berlin brak door op Oerol met voorstellingen als ‘Een mond vol zand’, ‘Vanaf nu heet je Pjotr’ en ‘Home Sweet Home’. Met ‘Breaking the Silence’ pakt Via Berlin na experimenten met nieuwe vormen de stijl van deze oorlogstrilogie weer op.

• vrijdag 17 november 2017om 20.30 uur

• Betaalmogelijkheden: PIN