‘De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig.’

Contact

Adres:
Rietveld Paviljoen
Zonnehof 8
3581 HK Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

De tentoonstelling ‘De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig.’ onderstreept het tijdloze karakter van het Rietveldpaviljoen. Op een eigentijdse manier wordt een beeld geschetst van de bredere betekenis van Rietveld in de turbulente, naoorlogse jaren vijftig. De tijdgeest is opbouwend, maar tegelijkertijd ook gespannen. Internationale spanningen lopen op. Vanuit architectuur en interieur wordt de burger opgevoed in smaak, volgens de principes van het zogeheten Goed Wonen, waarbij Rietveld betrokken is. De tentoonstelling legt de relatie tussen het Amersfoortse Rietveldpaviljoen en zijn andere tentoonstellingspaviljoens uit de jaren vijftig, in Venetië en Sonsbeek. Ook andere ontwerpen van Rietveld uit de jaren vijftig staan centraal, zoals de Amersfoortse stoel, de Mondial en een remake van een vliegtuiginterieur van de Lockheed Electra. Een van de pronkstukken is een authentiek deel van de perskamer van Unesco in Parijs, die Rietveld in 1958 ontwierp.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en overige activiteiten zie www.rietveldpaviljoen.nl

Let op! De tentoonstelling is alleen op de begane grond toegankelijk voor rolstoelen. De eerste etage is alleen via een trap bereikbaar. 

 

Ben jij binnenkort jarig? Kom dan in de week van jouw verjaardag naar Amersfoort! Want op vertoon van je ID-kaart krijg je leuke presentjes bij verschillende winkels, cafés en meer in de binnenstad van Amersfoort.

Dompel je onder in kunststroming De Stijl: als jarige krijg je gratis toegang tot de tentoonstelling: De Stijl voorbij. 'Gerrit Rietveld in de jaren vijftig' . De tentoonstelling is verlengd en duurt t/m 22 april.

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 22 april 201811.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 8,00
  • MJK (Museumjaarkaart)€ 6,00

Reviews