Kerstconcert Simon Feenstra & friends

Op zondag 8 december vindt er in de Kapel van de Mannenzaal weer een bijzonder concert plaats! Topvocalist Simon Feenstra is terug met de concertreeks “Kom dan bij mij” en ontvangt daarbij altijd een gast. Dit keer echter brengt de vaste bezetting van zangers en muzikanten van deze concertreeks een Kerst-editie. Zij zingen onversterkt liedjes die je tot in je ziel raken. De unieke atmosfeer van de kapel verweeft het hemelse en het aardse in dit intieme concert. Een prima moment om al in de juiste Kerstsfeer te geraken!

Simon is een veelgevraagde artiest op verschillende podia. Naast zijn eigen werk, maakt hij met zijn coverband ‘Round About Now’ furore als huisband bij het programma van RTL 4  ‘The Big Music Quiz’. Hij heeft recent getourd door Europa met de ‘pioneer of dance music’ Giorgio Moroder en momenteel tourt hij als backingvocalist langs alle Europese arena's in de show “Elvis - Live on Screen feat. Priscilla Presley”.

Simon Feenstra is uitgesproken, maar nooit uitgezongen. Hij laat zien dat het nog altijd kan: het combineren van pure emotie met feilloos vakmanschap. Als volbloed entertainer is het podium zijn thuis, en het publiek zijn familie. Maar in de subtiele arrangementen, in de kwetsbaarheid van een intiem nummer, blijkt tegelijk zijn conservatorium-achtergrond.

In welk hokje moet je Simon plaatsen? Denk aan warme soul, funky jazzy pop. En dan met een stem die doet denken aan Alain Clark en Michael Bublé. Het is een stem die wat te zeggen heeft. Niet alleen in zijn keuze om geheel live te gaan met zijn eerste release, ook in zijn positieve teksten over leven, liefde en vriendschap. Zo heeft de COC de song ‘Speak Out!’ omarmd als hun strijdlied tegen homohaat. Het album ‘Speak Out!’ heeft 6 weken in de album top 40 gestaan.
Ware kunstenaars kiezen hun eigen weg. Zo is Simon er wars van dat iedere noot in de studio meerdere keren opgenomen en digitaal bijgeschaafd wordt. Hij hoort en maakt muziek liever puur en eerlijk. Dit ‘What you hear is what you get’-principe kreeg met zijn debuutalbum ‘Speak Out!’ in 2013 een geheel eigen dimensie. De twaalf tracks werden in het bijzijn van publiek in de Wisseloord Studio’s in één take geheel live opgenomen. Het ongepolijste geluid dat Simon met 32 enthousiaste muzikale vrienden vastlegde, barst van de energie. Maar ook daar toont hij zijn muzikale kwaliteit. Het album kan het met gemak opnemen tegen menig gepolijst en bijgeschaafd studioproduct.

Reserveren is gewenst! Koop alvast uw kaartje via de website www.simonfeenstra.nl

• Kaarten zijn € 12,50. Te reserveren via de website https://www.ticketkantoor.nl/shop/kdbm8-12 of verkrijgbaar aan de zaal.
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

Kijkwijzer