Kristina Vårlid (gitaar), Jos Baggermans (saxofoon), Andrey Nesterenko (piano)

Contact

Adres:
Sint Aegtenkapel
't Zand 37
3811GB Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Deze middag spelen de winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Dit jaar zijn dat de Noorse Kristina Vårlid (gitaar) en Jos Baggermans (saxofoon), die de publieksprijs won. De winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours spelen door heel Nederland als onderdeel van hun prijs.

De Noorse Kristina Vårlid (1994) sluit dit jaar haar bachelorstudie af bij Sabrina Vlaskalic aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Kristina begon met gitaarspelen toen ze acht jaar oud was. Naast klassiek gitaar leerde ze ook jazz piano, klassiek zang en orgel. In 2016 was Kristina finalist tijdens de Koblenz International Guitar Competition en de Nordhorn International Guitar Competition. Daarnaast won Kristina verschillende prijzen waaronder de tweede prijs tijdens het EGTA gitaarconcours 2015, de Sandnes Sparebanks muziekprijs 2014 en de North East Scotland Classical Guitar Society Award 2013. In de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours speelde zij Lipa Vekovaia ‘The old lime tree’ van Sergei Rudnev en Introduction & rondo brilliante op.2 nr.2 van Dionisio Aguado.

Jos Baggermans (1995) groeide op in een muzikaal gezin te Ede. Al op jonge leeftijd maakte Jos muziek met alles wat hij ter handen kreeg, ware het pannen of de oude instrumenten die in de kelder lagen. Toen Jos zeven jaar was moesten zijn ouders er echt aan geloven, Jos kreeg zijn eerste saxofoonles. In 2011 begon hij aan de vooropleiding aan het Conservatorium van Utrecht en vervolgde hij zijn studie klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, bij Johan van der Linden waar hij momenteel nog studeert. Jos is regelmatig te horen met het Prossimità saxophone quartet, het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra en in verschillende andere samenstellingen. In de finale van van het Grachtenfestival Conservatorium Concours speelde hij Sonata for tenor saxophone and piano van Michael Jamieson en eigen werk.
 

 

Wanneer

  • zondag 12 november 2017om 11.00 uur

Prijzen

  • € 17,50

Reviews