Herdenking: Koedriest monument

Koedriest monument
Loes van Overeemlaan
3832 GQ Leusden

Op 9 april 1942 werden nabij Kamp Amersfoort de nog levende 77 krijgsgevangenen uit de Sovjet-Unie gefusilleerd. Dit was de op één na grootste massa-executie in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog en toch raakten deze gebeurtenis en deze oorlogsslachtoffers in de vergetelheid. De Stichting Sovjet Ereveld herdenkt hen jaarlijks door in alle vroegte 77 rode kaarsjes te plaatsen, op het moment van de executie, een moment van duisternis naar licht. Voor de 24 voordien al aan honger, ziekte en mishandeling gestorven Sovjetsoldaten worden 24 witte kaarsen geplaatst. Parkeren bij de golfclub. Na afloop zijn er koffie/thee en broodjes bij Kamp Amersfoort. Belangstellenden kunnen tevens deelnemen aan een rondleiding.

• donderdag 9 april 202006.30 - 07.30 uur

• Gratis Toegang