Stormvogel invites | Jazz aan de Amer

Stadscafé & Evenementenlocatie De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort

Op weg naar de online editie van festival Rabobank Amersfoort Jazz (20-22 november) zit de organisatie niet stil. In samenwerking met JazzPodium Amersfoort worden elke woensdag Amersfoort Jazz Club Nights georganiseerd in De Observant, waarbij spraakmakende artiesten uit de Nederlandse jazz een concert verzorgen. Bij mooi weer vinden deze optredens plaats op de binnenplaats.

Met ‘Jazz aan de Amer’ bundelt de Baarnse pianist Stormvogel de rijke jazzkrachten uit Gooi en Eemland. Deze avond heeft hij trompettist Ruud Breuls, zangeres Gaby Kaihatu, saxofonist Peter Lieberom, gitarist Peter Tiehuis, drummer Arno van Nieuwenhuize en de jonge bassist Marre de Graaff uitgenodigd.

Stormvogel is een avontuurlijke jazz en fusion pianist/componist, die ook als schrijver en vormgever actief is. Hij maakte enige furore met concerten en festivals in de regio Midden-Nederland en kreeg de MTN/SJU Carte Blanche, een nominatie voor de Jur Naessens Muziekprijs, de Amer Award en een Carte Blanche van de Vijfde Verdieping. In zijn bands ontving hij gastspelers als Rob van den Broeck, Tineke Postma, Chander Sardjoe, Leo Janssen, Ruud Breuls, Peter Tiehuis, Eef Albers en Oene van Geel. Hij tourde met Alexander Beets, Wieke Garcia, Jeroen Pek, Onno Witte en Lucas van Merwijk, beklom de podia met internationale sterspelers als Theodossii Spassov (BUL), Tommy Smith (GBR), Niladri Kumar (IND), Nabil Khemir (TUN), Joseph Bowie (USA), Roman Stolyar (RUS) en Adam Simmons (AUS).

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

• € 10,00