Tentoonstelling De Ploegh

Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort

6 nieuwe leden

In Galerie de Ploegh is werk te zien van de 6 nieuwe leden van de kunstenaarsvereniging die in 2017 zijn aangetreden.

Met elkaar vormen ze een bont gezelschap met een breed palet aan artistieke technieken. Jeroen Brugman beoefent de droge naald ets-techniek, Nicolette Bénard maakt sieraden, Jeannet Klement werkt met klei en Ruben van der Scheer met inlands hout, Lies Verdenius maakt litho’s en kunstenaarsboeken en Mattijs Wolthaus schilderijen en grafiek. De opening van deze bijzondere expositie zal worden verricht door Nan Mulder; ook uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld!

35 jaar Grafiekmanifestatie & Multiples

In januari 2018 opent de Jubileumexpositie 35 jaar Grafiekmanifestatie & Multiples in Galerie de Ploegh.

Naast de tentoonstelling met ruim 50 kunstenaars wordt een actueel programma samengesteld. Wekelijks presenteert Galerie de Ploegh een bijzonder event. Zoals een demonstratie mezzotint, een grafiekworkshop voor kinderen, een kunsthistorische lezing, het verhaal over de kunst van het verzamelen, workshops, het derde kM-kunstenaarsgesprek en meer. Op verschillende manieren kan het publiek meemaken en meevoelen wat grafiek is, en bijvoorbeeld geïnformeerd worden wat de relatie is tussen oude en nieuwe technieken, of een kunstenaar aan het werk zien.

De tentoonstelling biedt een verscheidenheid aan kunst in oplage: etsen, hout- en linosneden, litho's, zeefdrukken, fotografie, keramiek en ander kleinplastiek. Tijdens de tentoonstelling wordt per kunstenaar één kunstwerk aangeboden voor een aanbiedingsprijs van € 111,00 *). Kunst in oplage is bij Galerie de Ploegh twee maanden lang betaalbaar voor iedereen.

• elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 11 maart 201811.00 - 17.00 uur
  • Op zaterdag open tot 16.00 uur