Expositie 'Plastickunst'

Contact

Adres:
Kringloopcentrum Amersfoort
Zwaaikom 21
3812 PS Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Vanaf 29 september is in Kringloop Amersfoort de expositie 'Plastickunst' te zien van zeven kunstenaars: Willemien Bierman, Hannah Blom, Wilma Brouwer, Suzanne Compaan, Carolien Magnus, Joost Nijhof en Gerrie Ploeg.

Zij stelden zichzelf de uitdaging om te werken met plastic afval, en dat kunstzinnig te hergebruiken. De expositie is te zien t/m 30 november in de etalage van Kringloop Amersfoort. “Twee weken kunst maken met alleen plastic afval”. Zo luidde de uitdaging die de zeven kunstenaars aangingen, toen zij in mei 2017 samen ‘artist in residence’ waren in de grote toren van de kerk in Monnickendam. Gedurende het jaar komt deze groep, allen oud-studenten van de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Zeist, om de veertien dagen in het atelier van een van hen bij elkaar om te werken en elkaar te inspireren. Geen van hen had ooit eerder met plastic gewerkt, laat staan met afvalplastic. Zij verzamelden gebruikte plastic zakjes, bakjes, flessen, touw en experimenteerden volop met lijmpistool en verfbrander. De resultaten van 2 weken kunst maken in Monnikendam zijn verrassend en de moeite waard om gezien te worden op meer plekken dan alleen daar. Het Kringloopcentrum was meteen enthousiast over dit kunstzinnig hergebruik van plastic en stelt daarom ruimte beschikbaar, in de etalage aan de rechterkant van de ingang van de winkel aan Zwaaikom 21.

De expositie wordt feestelijk geopend door Mieke Bleij, directeur Kringloopcentrum, op vrijdag 29 september om 15.00 uur. De expositie is te zien t/m 30 november. De opening is voor iedereen gratis toegankelijk.

Wanneer

  • dagelijks t/m 30 november 201713.00 - 17.00 uur
  • Op zondag gesloten

Reviews