Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

La Belle Époque

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Door een nieuw soort nostalgie-vermaak kan zestiger Victor de onvergetelijke week waarin hij zijn grote liefde veertig jaar geleden ontmoette opnieuw beleven.

Victor (Daniel Auteuil) en Marianne (Fanny Ardant) zijn meer dan veertig jaar getrouwd en beleven geen plezier meer aan elkaar en aan hun huwelijk. Dan ontmoet Victor Antoine, de eigenaar van een bedrijf dat mensen ‘tijdreizen’ aanbiedt. Met behulp van acteurs en trucage kun je een periode uit je leven herbeleven. Victor grijpt de gelegenheid aan om de week uit 1974 waarin hij Marianne voor het eerst ontmoette opnieuw mee te maken. Hij hoopt zo zijn liefde voor haar nieuw leven in te blazen.

Deze trip down memory lane is een plezier om naar te kijken. Weg is de uitgebluste Victor. De twinkel is terug in zijn ogen, zijn kleding wordt leuker, de baard gaat eraf. In het doorrookte café in Lyon steekt iedereen gezellig een sigaretje op terwijl de muziek van Dionne Warwick en The Monkees door het café schalt. En tot vreugde van de technofobische Victor zijn er geen mobieltjes.

Alleen hoe moet hij dealen met zijn mooie, jonge tegenspeelster (de vriendin van Antoine)? En hoe verhouden gevoelens van nu zich tegenover dit herbeleven? En is het überhaupt wel mogelijk oude gevoelens nieuw leven in te blazen?

 

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • GeweldJa