Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Mirakels Amersfoort

Contact

Adres:
Onze Lieve Vrouwetoren
Lieve Vrouwekerkhof
3811 BN Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Ken jij de magie van de kei? Kom naar het middelste puntje van Nederland en ontdek Mirakels Amersfoort! We stappen terug in de tijd van keientrekkers en de opkomst van illustere industrieën...

Stap terug in de tijd
Mirakels Amersfoort wekt de historie van Amersfoort in de donkere dagen rond Kerst en Oud & Nieuw tot leven. De mix van acteurs, moderne technieken en  sprookjesachtige plekken in de binnenstad maakt Mirakels een waar spektakel.

Magie van de kei
Amersfoort is de stad van bier, koekjes, tandpasta en nog veel meer. Maar hoe is die industriële revolutie ooit begonnen? Dit jaar reis je terug in de tijd: de beroemde Everard Meyster sluit in 1661 een weddenschap met het Amersfoortse volk. Het is de start van de magie van de kei, een verhaal dat een eigen leven gaat leiden. Iedere stad profiteert van de Gouden Eeuw, maar de ‘keientrekkers’ in Amersfoort blijven achter. Terwijl de Eem Amersfoort juist zo welvarend heeft gemaakt! Loopt alles in de soep? Hoe krabbelt de stad weer op?

Tochten starten ieder kwartier tussen 16.30 en 21.30 uur vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren. Mirakels Amersfoort is geschikt voor alle leeftijden, maar het allerleukst vanaf 6 jaar.

Prijzen

  • KinderenGratis
  • Kinderen€ 7,50 van 6 t/m 17 jaar
  • Volwassenen€ 10,00