Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Kapsalon Romy

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Romy helpt oma in de kapsalon. Als dat niet langer gaat, wil ze oma’s grootste wens vervullen. Van de makers van 'Minoes' en 'Het Paard van Sinterklaas', gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma heeft een kapsalon. Maar het werken wordt steeds moeilijker omdat ze worstelt met beginnende Alzheimer, een ziekte waardoor je steeds meer vergeet. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar dat wordt anders als oma Stine haar in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy helpt oma zoveel mogelijk in de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. 

Een fijne familiefilm van de makers van 'Minoes' en 'Het Paard van Sinterklaas', gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa